superior

Destinacions

La convivència i l’hospitalitat de Catalunya són la clau de l’èxit turístic català

“El turisme continua sent un dels pilars sobre el que tenim fonamentada la nostra recuperació econòmica i que ens permet apostar pel retorn del nostre endeutament d’una manera més generosa”, ha declarat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en el seu primer balanç del 2014 sobre la situació turística de Catalunya.

El màxim responsable turístic de la Generalitat de Catalunya ha constatat que l’ocupació dels allotjaments, la despesa turística, el turisme estranger, i l’arribada de passatgers per via aèria estan evolucionant novament a l’alça. Tots els indicadors en el primer quadrimestre de 2014 són positius. Puig ha manifestat que l’aposta del seu govern és per “un model de turisme sostenible, de qualitat i experiencial”. “La clau de l’èxit del nostre model turístic és el nostre sistema de valors, la convivència i l’hospitalitat de Catalunya”, ha afirmat.

Un total de 3,9 milions de turistes han visitat Catalunya en el primer quadrimestre, xifra que representa un 10,4% més que al mateix període de 2013. Pel que fa a l’ocupació turística, Catalunya ha rebut en el període gener-abril 2014 un total de 4,5 milions de viatgers que han fet un total de 11,9 milions de pernoctacions als establiments turístics, el que suposa un creixement respecte el mateix període del l’any anterior de 5,0% i 6,1%, respectivament.

En relació a la despesa turística, en els primers 4 mesos de l’any, la despesa dels turistes estrangers a Catalunya ha estat de 3.164 mil milions d’euros, amb un increment del 7,5% respecte al mateix període de l’any anterior.

Així mateix, entre gener i abril del 2014 han arribat 3,8 milions de passatgers per via aèria, el que suposa un 6,8% més que al mateix període de l’any anterior. Pel que fa al turisme de creuers, el port de Barcelona ha rebut un total de 439 mil creueristes en el primer quadrimestre d’enguany.

Articles relacionats

Back to top button