superior

Marítim

Palamós avança la temporada creuerística

El creuer MSC Melody ha donat el tret de sortida a la temporada de creuers 2012 al port de Palamós en què s’esperen 30 creuers i 38.000 passatgers. Per la seva banda, Barcelona ha estat el port més guardonat amb sis premis a la fira Cruise Shipping de Miami.

Enguany s’ha iniciat un o dos mesos abans del que era habitual i finalitza el mes de desembre, com l’any passat, seguint la tendència de la indústria creuerística de tenir més vaixells a la Mediterrània a l’hivern.

A banda de la desestacionalització, que contribueix a la dinamització econòmica tant del municipi com del territori, enguany destaca l’arribada de creuers amb major capacitat de passatge. Així, d’entre les 30 escales previstes, el 90% portaran a bord més de mil passatgers.

Destaca com a novetat, l’arribada al port de Palamós d’una segona companyia nord-americana, Crystal Cruises, que se suma a Seabourn Cruises.

El port de Barcelona guardonat a Miami

El port de Barcelona s’ha fet amb sis premis a la fira Cruise Shipping de Miami, de manera que s’ha convertit en la instal•lació portuària més guardonada en la present edició d’aquesta trobada del sector dels creuers.

Així, el port ha estat reconegut en sis categories: ‘Millor experiència de destí’, ‘Millor destí de turnaround’, ‘Instal•lacions portuàries més avançades’, ‘Serveis portuaris més eficients’, ‘port més sensible a les demandes dels operadors’ i ‘Millors operacions de turnaround’.

La publicació ‘Insight’ (Dream Cruise Port Destinations) s’encarrega d’atorgar aquests premis, i aquest any les navilieres han fet una selecció entre un total de 85 ports i destinacions dels cinc continents.

Back to top button