superior

Destinacions

El Berguedà i Torroella-l’Estartit-Illes Medes, exemples de destinacions turístiques sostenibles del món

L’associació internacional Green Destinations ha incorporat el Berguedà i Torroella de Montgrí, l’Estartit i Illes Medes en el rànquing de les 100 destinacions més sostenibles del món. De fet, són les dues destinacions catalanes incloses en una primera selecció de 60.

En l’avaluació dels seleccionats hi participen un centenar d’experts internacionals que atorguen un distintiu com a reconeixement a la feina que fan les destinacions a favor de la sostenibilitat i com a element de promoció de casos de bones pràctiques.

Torroella de Montgrí, l’Estartit i Illes Medes ha obtingut aquest distintiu per segon any consecutiu. Al reconeixement s’hi afegeix el fet que la destinació apareixerà properament com a exemple de bones pràctiques en una guia europea que ha de servir per ajudar polítics i agents turístics a implementar polítiques que permetin incrementar la sostenibilitat de les seves destinacions.

Torroella-l’Estartit-Illes Medes hi aporta la seva experiència en la posada en valor dels seus recursos naturals i en el canvi de model urbanístic que va implementar a partir dels anys 80,  basat en la promoció dels actius naturals, culturals  i paisatgístics com a base pel reposicionament d’una destinació litoral. En el cas de la protecció de les illes Medes, segons dades de 2015, les activitats associades van generar 12 milions d’euros i més de 200 llocs de treball.

Pel que fa al Berguedà, segons l’Agència de Desenvolupament de la comarca, que és qui ha potenciat la candidatura, l’organització Green Destinations “ha valorat el seu caràcter genuí i autèntic, el seu recolzament a la celebració i la preservació de la cultura i la tradició local, així com la defensa de la població resident en front de l’explotació turística i la millora de l’accessibilitat al medi.”

Articles relacionats

Back to top button