superior

Aeri

Un pool d’empreses catalanes treballa a l’ombra per fer-se amb Spanair

 Un grup d’empresaris catalans, coordinats per l’associació FemCat, amb el beneplàcit de la Generalitat i l’aval de l’Institut Català de Finances, està treballant per presentar una oferta al grup suec SAS per fer-se amb Spanair.

Segons ha transcendit en alguns mitjans de comunicació, aquest conglomerat d’empreses catalanes cerquen una aerolínia que doni consistència a la seva proposta. De concretar-se, l’opció catalana podria entrar a competir amb les que han presentat Gadair i Iberia o bé vincular-se alguna d’elles.

Spanair serà una de les companyies que tindrà un marcat protagonisme a la nova terminal Sud de l’aeroport del Prat i l’administració catalana és reticent a que passi a mans d’Iberia pel temor que l’antiga companyia de bandera no aposti per l’establiment de noves línies intercontinentals des de Barcelona. En contra de Gadair, en canvi, juguen la seva escassa experiència i una oferta de vols centrada fonamentalment en destins emergents asiàtics (Malàsia, Tailandia, l’Índia, Pakistan, Nepal o Bangladesh). El que fa preveure que el projecte català es completarà amb una altra aerolínia que ofereixi més garanties.

FemCat és una associació empresarial presidida pel conseller delegat d’Irestal Group, Joaquim Boixareu, i de la qual també formen part Josep Miarnau (Comsa), Albert Esteve (Esteve) i Ramon Roca (Ros Roca).

Back to top button