Entrevistes-antic

Joan Armengol, President de l’Associació Balneària de Catalunya

“Actualment, hi ha una banalització del terme balneari. No n’hi ha prou amb tenir una piscina, un jacuzzi i quatre xorros d’aigua”

El president de l’Associació Balneària de Catalunya, Joan Armengol, és el convidat del nou Debat Comunicatur.info. Armengol explica les tendències pel que fa al turisme de salut i benestar i els reptes de futur a què s’enfronten els balnearis, i denuncia l’intrusisme que hi ha en aquest sector.

Les propietats mineromedicinals de les aigües, la ubicació en entorns singulars i la presència d’un equip mèdic encapçalat per un metge són les característiques principals que defineixen el que és un balneari. Per Joan Armengol, aquests trets diferenciadors són els que cal transmetre els usuaris per tal que sàpiguen allò que trien davant la proliferació d’establiments que s’autoqualifiquen de balnearis sense ser-ho.

A banda del seu paper pel que fa a medicina preventiva, els balnearis també aposten per la modernització del producte. S’ha incorporat algun element d’estètica i s’estan fent esforços per potenciar l’aspecte més lúdic per tal d’arribar a un públic més ampli i trencar amb el tòpic que els balnearis són freqüentats només per gent gran. “De fet, ara per ara, el perfil majoritari del nostre públic són parelles urbanes d’entre 30 i 40 anys que fan escapades de cap de setmana”, assegura Armengol.

Pel que fa a l’associació, el seu president destaca tres objectius principals: internacionalització, potenciació dels trets diferencials d’aquest tipus d’establiment, i la millora de les relacions amb les administracions públiques.

Joan Armengol ha anunciat a Comunicatur la propera obertura de dos nous balnearis a Catalunya, un a prop de Vallfogona de Riucorb i l’altre a Jafra (a les comarques de Girona). Aquest últim, seguint amb aquest esperit de renovació permanent que promou Armengol, oferirà una aproximació a les tècniques balneàries orientals.

Entrevista

Debat 1a part

Debat 2a part

Articles relacionats

Back to top button