superior

DestinacionsTransport

Girona se situa en el punt de mira dels organitzadors de congressos gràcies a l’AVE

L’arribada de l’alta velocitat a Girona fa uns mesos ha situat la ciutat en el punt de mira dels organitzadors de fires i congressos. Si bé la ciutat ja comptava amb els equipaments, com l’auditori i la Fira, i el parc hoteler, ha estat la connexió amb AVE el factor que ha detonat l’interès del turisme de negocis per la capital gironina.

Aquest any Girona ja té agendats 12 congressos i 14 fires, i confia a augmentar aquesta xifra en els propers anys gràcies als esforços locals per captar aquest tipus de certàmens, que suposen un fort impacte econòmic per a la ciutat. L’International Congress and Convention Association (ICCA) calcula que un congrés mitjà, que reuneixi 500 assistents durant tres dies, suposa uns ingressos de gairebé un milió d’euros per la localitat organitzadora en conceptes d’allotjament, inscripció i àpats. La despesa mitjana per assistent es troba al voltant dels 2.000 euros.

La possibilitat de fer el trajecte Girona-Barcelona en menys de 40 minuts erigeix Girona en una seu complementària de Barcelona, referent mundial en l’organització de fires i congressos d’ampli abast, com el Mobile World Congress.

El turisme de negocis és dels sectors que menys ha notat la crisi econòmica dels últims anys, ja que ha mantingut un ritme de creixement de dos dígits durant els últims 20 anys. El 2013, Catalunya va rebre 1,6 milions de visitants per motius de feina, el que suposa un creixement del 15,7% respecte l’any anterior, segons dades de la Generalitat. Aquests turistes van fer una despesa de 1.800 milions d’euros, i Girona ja figurava entre les ciutats més beneficiades, si bé a gran distància de la capital catalana.

Entre els certàmens que Girona acollirà aquest any destaquen l’internacional d’arxius, un altre destinat a la investigació de les arítmies i l’ExpoCycling, lligat al món de la bicicleta.

Articles relacionats

Back to top button