superior

Marítim

Els creuers a Catalunya, imparables

El port de Barcelona preveu rebre 2,5 milions de creueristes el 2011 i 900 escales d’embarcacions turístiques, fet que suposa un increment del 7% i del 6%, respectivament, en comparació de l’any anterior. Per la seva banda, Palamós preveu els millors resultats de la seva història amb 40 escales de creuer i 40.000 passatgers.

El port barceloní espera batre un rècord en una sola jornada aquest any, ja que es preveu que el 20 d’agost passin per les seves instal•lacions més de 31.000 passatgers de vuit embarcacions.

Segons un estudi de Turisme de Barcelona, els passatgers de creuers que van passar per la capital catalana el 2010 van gastar 258 milions d’euros en restaurants, hotels, serveis i transport. Les instal•lacions portuàries de Barcelona s’han consolidat com el primer port de creuers de tot Europa i el quart port base del món.

Port de Palamós

En el cas que s’acompleixin les previsions, Palamós haurà rebut un 45% més de passatgers i un 29% més d’escales que la temporada 2010. Enguany, aquest port de la Costa Brava té com a principals novetats la visita per primera vegada de grans grups del sector com la companyia italiana MSC Cruises, l’espanyola Iberocruceros i les navilieres angleses Island Cruises i Saga Shipping Company. En aigües de Palamós s’estrenaran cinc creuers nous: MSC Melody, Grand Mistral, Island Scape, Seabourn Quest i Saga Ruby.

Segons l’Associació de Ports de Creuers de la Mediterrània (Medcruise), d’entre els 90 ports que la formen, el port de Palamós s’ha situat com el segon de la Mediterrània amb major increment de passatgers de creuer durant una dècada.

Back to top button