Destinacions

Val d’Aran i la Cerdanya concentren el 75% del negoci català de la neu

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el president de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), Xavier Nolla, han presentat les principals novetats per a la temporada de neu 2013/2014 a Catalunya.

Les comarques de la Val d’Aran i de la Cerdanya concentren bona part de l’activitat turística relacionada amb la neu i l’esquí, tant pel que fa a nombre d’equiadors com a la venda de forfets. Enguany, l’ACEM espera poder arribar als dos milions de forfets, superant l’1,8 milions de la temporada passada però lluny encara dels 2,6 milions dels millors anys.

Amb aquest objectiu, les 16 estacions d’esquí catalanes han invertit 5,6 milions d’euros en millores i totes elles congelen preus –i fins i tot algunes els abaixen – amb l’objectiu de captar més visitants. Segons l’ACEM, els preus migs dels forfets a Catalunya estaran per sota dels que es podran trobar a la resta d’Espanya, a Andorra i a d’altres països europeus com ara França.

Les estacions també tornen a innovar i a oferir nous productes pels esquiadors com ara l’esquí nocturn que Masella posa en marxa per primera vegada a Catalunya, la targeta de crèdit Banc Sabadell/ACEM i les primeres experiències pilot per incloure les activitats de neu dintre del curs escolar dels alumnes catalans.

Pel que fa a la promoció, el conseller Puig ha anunciat una inversió superior als 800.000 euros per atraure, principalment, els esquiador catalans i de la resta d’Espanya.

[HOME]

Back to top button