superior

Aeri

Segona setmana de vaga d’Iberia, 550 vols cancel•lats a Catalunya

1.280 vols cancel•lats a Espanya, 550 a Catalunya, és el resultat de la segona setmana de vaga a Iberia. 430 vols són d’Iberia, 433 d’Air Nostrum, 316 de Vueling i 100 d’Iberia Express. La companyia vol reubicar prop de 40 mil passatgers tal i com va fer durant la primera setmana de vaga.

Les afectacions de Vueling són les que incideixen més directament sobre l’aeroport del Prat. Del total de cancel•lacions d’aquesta aerolínia, més del 90% surten o aterren a Catalunya. Els treballadors protesten pel pla d’ajustament de plantilla que afectarà 3.800 llocs de treball, el 19% del total de plantilla.

Els representants sindicals tenen prevista una tercera setmana de vaga entre el 18 i el 22 de març. Si no avança la mediació empresa-treballadors els sindicats amenacen amb fer vaga durant la Setmana Santa.

L’aeroport de Madrid és el més afectat per les aturades però El Prat no s’escapa i és un dels més afectats. Concentra un 40% de les anul•lacions a Espanya.

El holding IAG, fusió d’Iberia i British va tancar el 2012 amb unes pèrdues després d’impostos que superen els 920 milions d’euros. El grup ha informat que les pèrdues d’Iberia s’han multiplicat per tres en l’últim any i han arribat als 350 milions. Segons diuen British si va obtindre un benefici operatiu de 340 milions gràcies al comportament del client de la city londinenca i les seves connexions de llarg radi amb vols atlàntics.

[HOME]

Back to top button