Palamós es consolida com a destinació de creuers

El port de Palamós ha tancat la temporada amb 21 escales de creuers i l’arribada de 7.399 turistes. El port empordanès ha confirmat enguany la seva posició com a punt de referència per aquest tipus de turisme a la Mediterrània.

Aquest bon balanç coincideix amb la inauguració durant aquest 2008 de la nova estació marítima del port de Palamós. El nou servei, que ha suposat una inversió de prop de 300.000 euros, ha permès dotar al port d’uns nous serveis de control i seguretat, sales d’espera per als passatgers, una oficina de turisme i espais auxiliars.

Les arribades de creuers al port de Palamós són una bona oportunitat per a la dinamització del turisme i l’economia del municipi i de la seva àrea d’influència. Segons un estudi de la Universitat Abat Oliva de l’any 2007, les destinacions amb tour turístic que els creueristes realitzen a la Costa Brava durant l’escala del Port de Palamós son prioritàriament Girona, Barri Vell, Figueres, Museu Dalí, i les poblacions medievals de l’Empordà.

Les previsions indiquen que l’any que ve es confirmarà la tendència de creixement i Palamós ja treballa amb una estimació de fins a 35 escales per a l’any 2009.

Per la seva banda, el govern català, a través de Ports de la Generalitat, ha anunciat la seva presència a la propera edició de la fira bianual Seatrade Med, que se celebrarà a Venècia el proper mes de desembre, i suposarà una nova oportunitat per donar a conèixer les possibilitats dels ports catalans en l’àmbit dels creuers.

0 0 0