Empreses

La tendència del bleisure aporta benefici per partida doble

Una tercera part dels viatgers de negocis aprofiten els seus desplaçaments per estendre la seva estada oberta a l’oci. Aquesta combinació d’oci i negoci ha creat l’expressió “bleisure” (business amb leisure)

Aquesta tendència ha obert noves oportunitats a les destinacions, les agències de viatges, als hotels i a la resta de sector turístic. La conversió dels clients MICE en també viatgers d’oci, que aprofiten el seu temps lliure i fins i tot allarga la seva estada en la destinació per gaudir d’experiències d’oci, són una molt bona notícia.

L’oferta pot adaptar-se a aquestes noves necessitats, la de convertir un viatge de treball en també un viatge de plaer. Els organitzadors dels viatges corporatius han d’incloure la variable del “bleisure” en les seves propostes i concebre el viatge com un tot.

Les estadístiques expliquen que per a aquesta nova tendència del viatge de negocis s’inclinen una mica més els homes (un 40%) que les dones (21%). També en la franja d’edat hi ha diferències, la tendència a combinar el viatge amb l’oci s’amplia ostensiblement quant més edat té el viatger.

Ciutats com Barcelona o Madrid són les que poden beneficiar-se de major impacte econòmic. Estendre un o dos dies més l’estada de negocis, al costat del consum d’activitats ajudaria a combatre l’estacionalitat del turisme urbà i a incrementar els ingressos per turista. Es tracta d’un client amb una despesa superior a la mitjana del turista de vacances.

Articles relacionats

Back to top button