superior

Organismes / Política turística

La taxa turística catalana recapta 38,5 milions d’euros en un any

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que ha recaptat 41,4 milions d’euros des del novembre de 2012 quan es va posar en marxa l’impost turístic. En 2013 la recaptació va ser de 38,5 milions, un 30% d’aquest import ha estat transferit als municipis.

“L’impost ha tingut un funcionament més que acceptable” ha afirmat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, davant el Ple del Parlament. Ha fet un balanç positiu dels primers 14 mesos d’aplicació de la taxa turística i preveu que “amb els nous instruments telemàtics i informàtics amb què comptem, incrementarem l’efectivitat en la recaptació de l’impost”.

Els responsables de l’administració han volgut constatar que la taxa no ha afectat a l’arribada de turistes. “Al 2013 hem tornat a batre rècords de turisme estranger, i el més important, de despesa generada”, ha recordat el conseller.

També ha volgut assenyalar que la gestió de la taxa s’està duent a terme sense incidències. Els ingressos generats s’han dirigit al foment de les polítiques de promoció i de dinamització turística local. El 70% l’ha invertit l’administració autonòmica i el 30% restant s’ha transferit als ajuntaments. En aquest sentit, ha explicat que, a excepció dels primers mesos, “estem realitzant puntualment les transferències de les liquidacions trimestrals de l’impost a cadascun dels ajuntaments”.

Des de la posada en marxa de la taxa, al novembre de 2012, i fins a 31 de desembre de 2013, la recaptació exacta ha estat de 41.375.715 €, i de gener a desembre de 2013 la recaptació ha estat de 38.569.367,9 €.

Articles relacionats

Back to top button