superior

EmpresesOrganismes / Política turísticaServeis

La UE proposa unes característiques comunes sobre qualitat turística

La Comissió Europea ha definit uns principis bàsics que contribueixen a millorar la satisfacció del turista i la qualitat de l’oferta turística a Europa. Van dirigits a empreses i consumidors i busca dotar d’alta qualitat als serveis turístics de la UE.

La qualitat constitueix un avantatge competitiu i reforça la confiança dels consumidors, diuen des de la Comissió. Però actualment un turista no coneix els nivells de qualitat dels serveis perquè els estàndards als països de la UE són diferents. Aquestes diferències existents en l’avaluació de la qualitat en el turisme generen confusió entre els visitants. Això afecta a la capacitat de prendre decisions dels clients i a més desincentiva a les petites empreses a invertir en qualitat ja que no li aporta visibilitat ni un avantatge respecte als seus competidors.

Els principis recomanats “ajudaran als proveïdors de serveis turístics a guanyar visibilitat en mercats més amplis, en particular als països de fora d’Europa”, afirmen des de la Comissió Europea. Les actuacions de qualitat estan distribuïdes en 4 àrees principals: capacitació dels empleats, política de la satisfacció del consumidor, neteja i manteniment, i la informació proporcionada als turistes.

En l’apartat de satisfacció dels consumidors proposen des de la Comissió que les empreses estableixin un mecanisme per a la tramitació de les reclamacions en el lloc de la prestació del servei o a través d’Internet i assegurar que les queixes es responen sense demora. Els proveïdors de serveis turístics hauran de dur a terme enquestes de satisfacció als seus clients, i tenint en compte els resultats millorar en la qualitat.

Pel que respecta a la informació proporcionada als turistes proposen que els prestadors de serveis turístics informin als seus clients sobre els costums, el patrimoni, les tradicions, els serveis, els productes locals i aspectes de sostenibilitat vinculades a la destinació.

El detall de la proposta està accessible aquí

Articles relacionats

Back to top button