superior

Destinacions

Impuls a l’enoturisme arreu de Catalunya

Cada dia sorgeixen a Catalunya noves iniciatives que vinculen el vi i la gastronomia amb el turisme.

Del 17 al 23 de setembre, quinze hotels de 5 estrelles i Gran Luxe de Barcelona organitzen la Setmana dels vins catalans, amb tastos de vins catalans amb denominació d’origen. Dins les 30 sessions que s’organitzaran es podran descobrir les 12 DO catalanes, els principis bàsics del tast i consells pràctics.

Els hotels participants són Abac Restaurant & Hotel, Casa Fuster, Claris, Gran Hotel La Florida, Hotel Rey Juan Carlos I, Le Meridien Barcelona, Majestic Hotel & Spa Barcelona, Mandarin Oriental Barcelona, Miramar Barcelona, DO:Plaça Reial, Hilton Barcelona, Melia Barcelona, Ohla Hotel, Omm i Pullman Barcelona Skipper.

També a Barcelona, i fins el 14 d’octubre es pot visitar al Caixafòrum la mostra "Cellers: Cooperativisme + modernisme”, una oportunitat de conèixer algunes claus per entendre el valor artístic i la singularitat arquitectònica dels cellers modernistes o catedrals del vi que hi ha a Catalunya.

Centre d’Interpretació del Cava a Sant Sadurní

El Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia (CIC Fassina) ha inaugurat recentment la segona fase i ja funciona a ple rendiment. Des que va obrir parcialment les portes l’octubre passat ja ha rebut més de 5000 visitants però ja està preparat per arribar a acollir entre quinze i vint mil visitants l’any.

A banda de consolidar la marca Penedès com a destí enoturístic de referència, el Centre d’Interpretació del Cava pretén ser un punt de trobada per activitats diverses, des d’actes culturals, maridatges, presentació de productes, tallers infantils… Els quatre eixos fonamentals del centre, segons els seus impulsors, són “la projecció i activació econòmica del municipi, la valoració patrimonial i sobretot, establir complicitats amb els agents de la zona”.

Patrimoni, cultura i enogastronomia a Roses

L’empresa Empordàlia i l’Ajuntament de Roses han llançat una nova proposta de maridatge entre els vins de la cooperativa, productes gastronòmics de la comarca (foies, formatges…), el patrimoni i les activitats culturals que es desenvolupen al municipi.

La proposta s’ha iniciat aquest estiu amb el programa de visites nocturnes pel patrimoni oferint tastos de vins i productes locals. “Amb iniciatives com aquesta -declaren des de l’Ajuntament- aconseguim donar a conèixer aquests productors i situem Roses com una destinació turística completa i de qualitat".

[HOME]

Back to top button