superior

SITC

Les destinacions de proximitat i d’experiències, les més demandades al SITC

Tot i la difícil situació econòmica, els catalans no volen renunciar a viatjar, encara que cada vegada més redueixen el pressupost, buscant destinacions més pròximes i retallant dies de durada. El turisme de proximitat i personalitzat està cada vegada més de moda. En aquesta edició del Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC) les rutes rurals, gastronòmiques i sobre el món del vi -enoturisme- en destinacions pròximes han estat algunes de les propostes més sol¿licitades pels visitants per les seves properes vacances.

També ha crescut l’interès per embarcar-se en un creuer i viatjar a països de la Mediterrània, europeus i asiàtics, entre d’altres. Al SITC, les destinacions de proximitat, Catalunya i la resta d’Espanya, han estat novament les més demandades, especialment les propostes especialitzades que permeten al viatger viure noves experiències sense anar-se’n molt lluny, com les rutes gastronòmiques i d’enoturisme, les escapades de turisme rural, les estades en càmpings o les sortides per practicar senderisme o esports de muntanya, entre d’altres.

Segons el president del saló, Raimon Martínez Fraile, "el certamen, que ha complert a tots els nivells les seves previsions, ha tornat a ser el millor lloc perquè els catalans, els més viatgers d’Espanya a nivell nacional i internacional, triïn les seves properes vacances". A més, ha valorat molt positivament els nous espais creats per reforçar l’oferta de turisme interior, com els dedicats al turisme gastronòmic i rural, ja que han tingut gran afluència de públic. "Amb aquesta iniciativa del saló, i gràcies a l’esforç dels expositors per ajustar la seva oferta a les demandes i necessitats dels visitants, estic convençut que el SITC ha contribuït a reactivar el mercat interior, debilitat a causa de la caiguda del consum", afegeix.

El saló, que ha rebut més de 100.000 visitants complint les expectatives previstes tenint en compte el context de crisi i la debilitat del consum privat, ha comptat amb una variada oferta per als amants de sol i platja, despertant gran interès sobretot les destinacions tradicionals, com les Illes Balears i les Canàries. En conjunt, aquesta tendència coincideix amb les previsions de l’Associació Catalana de Viatges (ACAV), que apunten per aquest estiu que els catalans passaran les seves vacances en destinacions més pròximes, amb més experiències i a un preu més ajustat.

Els creuers -amb sis milions de passatgers a Europa el 2012- i els viatges a països de la Mediterrània, com Croàcia, França, Turquia i Itàlia (especialment les zones de Pugglia i Sardenya), i aquest any també Tunísia i Egipte, continuen sent altres de les destinacions d’interès. Aquest any, a més, han crescut les consultes per viatjar a països sud-americans, nòrdics i asiàtics, especialment la Xina. Els visitants també s’han interessat per les promocions especials de les agències de viatges./Notícia emesa pel SITC

Articles relacionats

Back to top button