superior

Reportatges

Els reptes i incerteses globals per al 2019

Comença l’any amb incògnites, noves tendències, esdeveniments i preocupacions que configuren un 2019 ple de reptes i incerteses.

Entrem en l’any en què Instagram es menjarà bona part del lideratge de Facebook. En el qual el Brexit, amb acord o sense, afectarà a la relació comercial entre Europa i el Regne Unit on la vessant turística tindrà un pes específic espectacular. Grans operadors turístics, companyies aèries, flux de turistes (emissors i receptors) etc. impactaran de ple sobre l’economia.

Però a nivell global es preveu una desacceleració econòmica fruit de la guerra comercial entre les principals potències mundials. Està per veure si l’alentiment no passa a crisi i com afectaria sobre el turisme i els viatges.

El que sí està clar és que el nostre present i encara més el futur és digital. El sector està obligat a adaptar-se sí o sí a la venda en línia amb una adaptació de preus, a l’especialització en el producte per a clients concrets, a la relació personal amb aquests clients amb solucions també digitals, a les eines com els ‘bots’ …

Donant un pas més en aquest entorn digital, durant aquest 2019 es preveu la irrupció de la criptomoneda. Encara sembla d’hora per pensar que suposin una substitució a les monedes tradicionals perquè generen certs dubtes sobre les garanties que ofereixen. Però sí que seran un mitjà d’intercanvi a tenir en compte com a fórmula de pagament de serveis.

Un altre aspecte sobre el qual l’any que s’inicia viurà un nou impuls és el desenvolupament de les energies alternatives al combustible fòssil en la mobilitat. El canvi climàtic obliga a buscar solucions. El turisme mundial va creixent i els viatges, cada vegada més nombrosos, impacten directament sobre el planeta. Els vehicles híbrids i elèctrics són una realitat i poc a poc s’imposaran en el transport de passatgers (ferroviaris, viaris i també aeri)

Articles relacionats

Back to top button