superior

Estudis-antics

El 76% dels espanyols canvia o cancel·la els seus viatges d’estiu per la crisi

El 18% dels més de 5.000 usuaris enquestats pel portal de viatges Easyviajar no tindrà vacances estivals. L’atur i la pèrdua del poder adquisitiu a causa de la crisi econòmica afecta a les vacances dels espanyols aquest estiu. El 64% de la població espanyola disposa per a les seves vacances d’un pressupost mitjà de 700 euros, segons un altre estudi presentat, en aquest cas, per Muchoviaje.com.

Així, un 76% diu que ha hagut de canviar o anul·lar els seus viatges d’estiu. El 39% dels entrevistats reconeix que trien les seves vacances en funció del preu, mentre que un 54% declara esperar a les ofertes d’última hora d’Internet per estalviar en el preu total dels seus viatges. Només un 15% dels enquestats pot passar les seves vacances on realment vol, ja que un 33% haurà d’acontentar-se amb destinacions més properes i assequibles per a les seves butxaques.

La crisi també disminuirà els dies de les vacances, com constata el 31% que assegura que viatjarà menys temps per motius econòmics. El 75% dels enquestats admet que limitarà les seves sortides a restaurants, i en cas de mejar fora, un 12% ho farà en locals de menjar ràpid. Però el 35% reconeix que intentarà cuinar sempre que pugui en el seu allotjament.

Quant a preferències, el 38% manifesta que no sortirà d’Espanya, a les platges de la península, un 20% es decideix per viatjar a alguna ciutat europea amb fins culturals, però un 18% no podrà sortir de la seva ciutat perquè no té estalvis suficients./Ag EP

Articles relacionats

Back to top button