superior

TT.OO. AA.VV.

Consum malmet la imatge de les agències de viatges

L’Agència Catalana de Consum (ACC) ha informat que ha trobat “incompliments importants a les agències de viatges” durant la campanya d’inspecció sobre la informació dels preus dels productes i serveis a Catalunya. “Les agències de viatges, farmàcies i perfumeries destaquen per sobre de la resta d’establiments pel seu incompliment de la normativa de preus”, segons l’ACC.

Aquest organisme que depèn de la Generalitat de Catalunya ha fet públics aquests resultats que no beneficien la imatge del sector de la intermediació davant els consumidors i l’opinió pública. Dels 848 establiments inspeccionats només 27 corresponien a agències de viatges. D’aquestes, en un 70% (19) van mostrar algun tipus d’incompliment i el 30% (8) van ser correctes.

En el comunicat públic de l’ACC concreta que en el cas de les agències de viatges els inspectors han detectat que “o bé no incloïen tots els conceptes en el preu final, o bé n’incloïen d’optatius, com alguns tipus d’assegurança”. L’Agència vol deixar clar que tots els preus han de portar inclosos tots els impostos i, per tant, han de correspondre’s amb els preus finals, de manera que els consumidors puguin saber exactament el que els costarà el producte o el servei sol•licitat sense haver de calcular i conèixer l’IVA aplicable a la seva compra.

Back to top button