superior

Organismes / Política turística

La taxa turística ja porta 19 milions recaptats

L’impost sobre les pernoctacions en establiments turístics de Catalunya ja ha recaptat 19 milions d’euros des de la seva implantació el novembre de l’any passat. El ritme de la recaptació fins el juny és el previst per l’administració que n’espera aconseguir uns 40 milions en el primer exercici.

Tots els diners procedents de l’impost turístic recauran en promoció de l’activitat turística. Aquest va ser el compromís de la Generalitat per tal de que els empresaris assumissin la recaptació malgrat la seva oposició frontal. 8 mesos després de la posada en funcionament, sembla que els turistes l’han acollit amb normalitat i els establiments tampoc no han patit cap problemàtica especial.

Altres destinacions de l’Estat miren de reüll Catalunya i podrien optar per imposar una taxa similar. El balanç estan sent prou bo a nivell turístic i res indica que estigui sent un fre a l’arribada de turistes. Catalunya continua liderant el turisme a Espanya amb increments continuats tant en nombre de viatgers com de despesa. Aquest seria l’aval que altres administracions autonòmiques podrien esgrimir per convèncer les reticències dels seus col•lectius empresarials.

La taxa ha arribat per quedar-se. Res indica que el govern català tingui intenció de retirar-la. En les manifestacions públiques que realitzen des de la Generalitat no s’ha qüestionat en cap moment. Encara que la situació de les finances catalanes millori en el futur l’impost turístic sembla que es quedarà

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button