superior

Destinacions

La Costa Brava factura un 7% menys en activitats subaquàtiques

L’Associació d’Empreses Turístiques Subaquàtiques de la Costa Brava ha presentat el seu balanç de temporada. La Costa Brava ha facturat un 7% menys respecte l’any 2012. Les condicions meteorològiques adverses de la primavera i la forta caiguda del públic de proximitat (català i espanyol) són les causes que apunten com a factors fonamentals del descens.

Tot i la disminució de la facturació, el president de l’Associació, Genís Dalmau, fa “una valoració general positiva”. El mercat francès, amb un calendari laboral que permet dividir les vacances en diverses escapades, és el que segons explica “ha permès salvar la temporada. És un bon coneixedor de la Costa Brava i sol repetir”. El públic català és el principal client pel que fa a cursos de formació i batejos, una part important de la facturació final d’aquestes empreses.

Dalmau assenyala altres problemes que afecten el sector com ara la pujada de l’IVA i l’increment dels costos, especialment pel que fa a combustible. Des de l’Associació demanen “una regulació general dels usos dels espais marins, sobretot de les zones de busseig més emblemàtiques, que faci compatible l’activitat del submarinisme, amb d’altres com la pesca amb arpó o canya”. “Necessitem urgentment la complicitat i la col•laboració de la Generalitat per tirar endavant i superar aquesta difícil etapa”, conclouen.

L’Associació d’Empreses Turístiques Subaquàtiques de la Costa Brava agrupa 30 empreses, des de Colera a Blanes. Disposa de 35 embarcacions, 7 de les quals són accessibles i tenen ascensor per a capbussadors amb mobilitat reduïda. Al sector hi treballen 160 persones.

[HOME]

Back to top button