superior

DestinacionsEmpreses

Hotelers, comerciants i restauradors, units contra la gestió turística de l’Ajuntament de Barcelona

El Gremi d’Hotels de Barcelona, el Gremi de Restauració de Barcelona, el Consell de Gremis i les associacions comercials Comertia i Barcelona Oberta han presentat un comunicat conjunt molt crític amb l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona en matèria turística.

Denuncien que el govern municipal “demonitza” la indústria turística amb missatges negatius i que està apostant “per la radicalització que tendirà a consolidar una atmosfera de conflicte permanent i d’inseguretat jurídica”. Acusen als responsables municipals de provocar artificialment un posicionament contrari entre l’opinió pública.

El turisme és generador de riquesa, i no només de riquesa material, diuen. L’activitat turística a la ciutat actua de forma positiva a sectors com la cultura, les finances, el transport públic, els serveis, la indústria, el comerç, etc. “Els efectes de la darrera crisi a Barcelona haurien estat molt més greus sense l’aportació del turisme”, afegeixen.

Els gremis i associacions vaticinen que a mig i llarg termini en pagarem les conseqüències d’aquesta estratègia política contrària al turisme. En aquest sentit, el sector empresarial critica que les polítiques turístiques municipals es basen en “pactes artificiosos” entre els partits i que d’aquesta manera no es pot desenvolupar “una gestió responsable, seriosa i intel•ligent que exigeix un fenomen turístic tan potent i exitós com el que tenim a Barcelona”.

El comunicat conjunt tanca amb un al•legat de compromís: “defensem els nostres drets però també assumim les nostres responsabilitats i, en aquest sentit, anunciem que seguirem fent pedagogia a favor del turisme i mantindrem una posició oberta, dialogant i participativa. A favor d’una gestió eficient del turisme, del seu creixement sostenible, de mantenir la promoció intel•ligent que el fa possible i de la distribució equilibrada dels seus beneficis”.

Articles relacionats

Back to top button