superior

Estudis

Espanya explotarà la informació generada pels telèfons mòbils de turistes estrangers

El ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha explicat la seva intenció d’utilitzar el Big Data de la telefonia mòbil en benefici del coneixement turístic. En breu, diu, posarà en marxa un sistema de captació d’informació basat en el roaming telefònic dels visitants estrangers.

És paradoxal que el ministre que està qüestionant l’homogeneïtzació de tarifes telefòniques prevista per a juny de 2017 aposti per aprofitar aquesta informació. Tal com va informar Comunicatur Espanya encapçala els països que volen retardar l’eliminació del roaming a Europa.

La intenció de Nadal és crear sinergies entre dues de les àrees de la seva competència: Agenda Digital i Turisme. Analitzant la utilització dels mòbils per part dels turistes estrangers es podrà saber l’evolució turística en temps real. Quan un turista creua la frontera d’entrada les companyies telefòniques ofereixen cobertura a la xarxa espanyola i poden monotoritzar diferents aspectes dels seus moviments fins a la seva sortida.

Articles relacionats

Back to top button