Destinacions

Els atacs terroristes de Brussel·les afecten a les destinacions europees

Les principals ciutats d’Europa ja estan patint un descens del turisme per l’impacte que ha causat en els mercats emissors els atemptats terroristes. Diverses destinacions xifren la caiguda de visitants en de dos dígits després dels atacs a Brussel·les.

Una anàlisi de l’activitat d’internet conclou que les recerques de vols per viatjar a Brussel·les es van reduir a més de la meitat una setmana després dels atemptats. L’interès pels viatges a Berlín van caure un 38%, a París un 35% i gairebé un 30% les recerques per a Londres.

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha alertat que després dels atemptats Barcelona ha notat una retenció del turisme internacional de llarga distància. El mercat més sensible ha estat Estats Units. Clos ha explicat que el turista americà considera Europa com una destinació conjunta i no distingeix entre països. Aquesta dada és molt significativa atès que els nord-americans són els que més visiten la capital catalana. L’any passat van ser el primer mercat emissor de Barcelona amb més de 700 mil turistes dels Estats Untis, un 10,6% més que l’any anterior.

Quan el turista té sensació de perill es retè a viatjar i si continuen atacs terroristes a Europa aquesta situació s’allargarà, afirma Clos. Com ja va publicar Comunicatur després dels atemptats, l’amenaça terrorista augmenta els nivells d’alerta amb més controls en aeroports i fronteres que afecten la mobilitat. Les empreses hoteleres i les aeronàutiques van patir immediatament una caiguda en la borsa. El turisme es mostra com a activitat sensible que necessita seguretat des de la perspectiva més àmplia.

Articles relacionats

Back to top button