superior

Destinacions

Acabar amb el turisme de borratxera via decret

El govern de les Illes Balears ha presentat un decret llei específic per a les zones turístiques de la Platja de Palma, s’Arenal, Magaluf, i el conegut com a West End de Sant Antoni per prohibir el balconing, les excursions etíliques i la promoció d’ofertes en la venda i consum d’alcohol.

L’objectiu és forçar un canvi real en el model turístic d’aquestes destinacions de Mallorca i Eivissa per acabar amb el turisme de borratxera. Aquesta normativa, que té una vigència temporal de 5 anys, també suspèn la concessió de noves llicències de party boats i estableix limitacions d’aquesta activitat a determinades zones.

El consell de govern balear afirma que aquest decret és la primera norma europea que s’aprova de forma exclusiva per frenar els excessos derivats de l’abús d’alcohol en zones turístiques.

Les multes poden arribar fins a 600.000 € i una suspensió de l’activitat de fins a tres anys. En el cas de les faltes greus se sancionen amb multes de 6.001 a 60.000 € inclouen la venda de begudes alcohòliques fora de l’horari permès; oferir begudes alcohòliques sota modalitats del tipus barra lliure, happy hours o 2×1 i 3×1; i la publicitat o les excursions etíliques (pubcrawling). Les faltes molt greus se sancionen amb multes de 60.001 a 600.000 €, i addicionalment poden comportar el tancament de l’establiment.

Articles relacionats

Back to top button