superior

Destinacions

Més de 61.000 persones han passat pel Museu Obert de Lloret en 6 mesos

Els equipaments culturals de Lloret, aglutinats sota el projecte Museu Obert de Lloret (MOLL), continuen augmentant de visitants any rere any. El Patrimoni Cultural de Lloret es va consolidant com un pol d’atracció cultural i turística.

Els elements del MOLL han rebut 61.283 persones els primer semestre, gairebé 3.500 més que l’any anterior, que van tenir 57.823 visitants. L’increment se situa en gairebé el 6%. Pel que fa els ingressos, també s’hi detecta un augment. S’ha passat dels 119.259 euros ingressats l’any passat als 127.383 euros ingressats els primers sis mesos del 2014. Aquestes dades consoliden els elements del MOLL com a equipaments de proximitat i dinamitzadors culturals del territori, més enllà del seu important paper com a equipaments de custodia del patrimoni cultural local.

Dels més de 61.000 visitants que ha rebut el MOLL els primers sis mesos de l’any, més de 16.000 es van registrar el mes d’abril, la qual cosa situa aquest mes com el mes amb una major afluència de públic. Aquestes dades s’expliquen “per les vacances de Setmana Santa. A més, demostren com els elements complementaris al sol i platja són atractius que els visitants valoren molt satisfactòriament”, afirmen des de l’Ajuntament.

Visites teatralitzades, rutes d’autor i itineraris, visites i jornades de descoberta del patrimoni a la nit, concerts, propostes infantils i familiars són algunes de les moltes activitats complementàries que se sumen a la tradicional oferta expositiva dels elements del MOLL i que “han contribuït d’una forma molt decidida a l’augment de visitants i fer-los any rere any atractius al públic local i forà”, declaren.

L’espai més visitat, i amb diferència, del MOLL continuen essent els jardins noucentistes de Santa Clotilde, que han rebut 46.892 visitants. Les claus de l’èxit són diverses. La més destacada és l’esforç per diversificar l’oferta d’activitats en aquest espai que s’impulsa cada any des de la Unitat de Patrimoni Cultural per tal de fer d’aquests jardins un lloc sempre atractiu al públic amb l’objectiu de donar-los a conèixer des de diferents perspectives. Però també uns altres dels motius són la situació estratègica d’aquests jardins, situats sobre un penya-segat sobre el mar, i l’acurat manteniment de l’entorn, que els converteix en un espai únic a la zona.

El Museu Obert de Lloret

El Museu Obert de Lloret (MOLL) és una xarxa imaginària que permet la descoberta de diversos llocs d’interès històric, cultural i natural del municipi. És un espai obert, sense murs, que recorre diferents emplaçaments per tot el territori i permet apropar-se al coneixement del patrimoni de la vila. El MOLL està format actualment pel Museu del Mar, Es Tint, el centre històric, el jaciment de Puig de Castellet, el castell de Sant Joan, l’església parroquial de Sant Romà, el Cementiri Modernista, els Jardins de Santa Clotilde, Can Saragossa, la capella dels Sants Metges, l’ermita de Santa Cristina, l’ermita de les Alegries, Sant Pere del Bosc i l’ermita de Sant Quirze./Informació emesa per Lloret Turisme

Articles relacionats

Back to top button