Destinacions

140.000 visites al Parc d’Aigüestortes, enguany

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha rebut durant els set primers mesos del 2008 un total de 138.000 visitants, uns 1.600 més que durant el mateix període de l’any passat, el que representa un lleuger increment de l’1,17% justament en una temporada de descens del turisme.

Només el mes de juliol ha concentrat una tercera part de les visites del que portem d’any, amb 53.000 persones. Segons ha publicat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida aquestes dades indiquen que “el turisme d’interior s’està consolidant en un delicat moment de recessió econòmica”.

Aquest espai natural, que és l’únic parc nacional de Catalunya, és un dels atractius més importants de les Terres de Lleida. Durant tot l’any 2007, un total de 322.555 persones el van visitar.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha estat guardonat amb el distintiu Q de qualitat turística que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) del Ministeri d’Economia. També compta amb la certificació de qualitat de gestió ambiental en l’àmbit europeu amb la concessió de les distincions EMAS i ISO 14001, que s’atorguen per mitjà del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va ser declarat parc nacional el 21 d’octubre de 1955 i en ell es poden observar fenòmens glacials com les valls en forma d’U i els estanys naturals, gairebé 200 llacs de muntanya. El paisatge inclou prats alpins i tarteres, i les parets més baixes de la zona són cobertes per boscos d’avets i de pins.

Back to top button