Mobile World Congress, ple total a Barcelona

Els 60.000 congressistes del Mobile World Congress (MWC) que se celebra a Barcelona del 27 de febrer a l’1 de març omplen els hotels i apartaments de la ciutat. Els tres primers dies del congrés el ple és total mentre que els últims dies l’ocupació serà superior al 80%, segons informa el sector turístic. El MWC aporta a la ciutat un impacte econòmic de 275 milions d’euros.

El Gremi d’Hotels de la Ciutat ha reservat 22.000 habitacions a preus pactats per a l’agència oficial del congrés, el màxim des que se celebra l’esdeveniment en la Ciutat Comtal (2006). Els congressistes procedeixen de 200 països.

Els apartaments, amb preus mitjans de 66 euros per persona i nit, preveuen una ocupació del 92% durant el congrés, encara que les reserves han arribat a última hora com alternativa al ple dels hotels.

Els apartaments, habitualment ocupats per turisme familiar, celebren el ple que suposen els executius del MWC en aquesta època de temporada baixa, alguns dels quals aprofiten l’esdeveniment per a visitar la ciutat amb la seva família.

Per la seva banda, les autoritats i els organitzadors respiren tranquils perquè la normalitat en el transport públic de la ciutat és una fet. Malgrat tot, la imatge de Barcelona ha quedat tocada pels organitzadors després de viure unes setmanes incertes amb l’amenaça de vaga de metro i autobusos.

El Prat preveu 150 operacions d’aviació privada

L’aeroport del Prat preveu més de 142 operacions d’aviació privada, 65 d’arribada i 77 de sortida, durant aquest, fet que suposa un creixement del 100% respecte a una setmana habitual del mes de febrer. El nombre de passatgers de vols regulars també augmentarà i s’espera un creixement del 24% en comparació d’una setmana habitual del mateix mes i un 15% més respecte al MWC del 2011.

Segons ha informat AENA, ha reforçat l’atenció al passatger, ha incrementat els serveis de facturació i els controls de seguretat, s’ha reforçat el servei de taxis i s’ha habilitat una zona d’aparcament per a vehicles de luxe, entre d’altres serveis.

Un dispositiu de seguretat "de màxims" per al MWC

El director general dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, ha explicat que preveuen un dispositiu de seguretat "de màxims, perquè és un congrés summament important. Desplegaran més policies que l’any passat, quan van destinar a més de 300 mossos a la seguretat del congrés.

Manel Prat ha indicat que no creu que puguin haver sabotatges durant aquests dies però "sí que és un esdeveniment prou important des del punt de vista estratègic per a la ciutat com perquè serveixi de plataforma reivindicativa i que això pugui perjudicar el normal desenvolupament".

El director dels Mossos ha detallat que l’operatiu seguirà combatent als carteristes i bandes més o menys organitzades que busquen el seu botí entre congressistes d’alt nivell adquisitiu que porten aparells electrònics d’última generació./Ag EP

0 0 0