superior

Organismes / Política turística

Un nou organisme per atreure turisme enològic al Vallès i el Maresme

15 municipis de la DO Alella i el Consell Regulador de la denominació d’Origen Alella, que agrupa mitja dotzena de cellers, han constituït un consorci que pretén fomentar l’activitat turística al voltant de la cultura del vi.

Una de les primeres funcions que s’ha marcat el consorci és elaborar i desenvolupar un Pla de Foment de turisme enològic per promoure iniciatives i atreure visitants al territori. Entre les finalitats del consorci hi ha donar a conèixer els vins, el patrimoni i el paisatge de la zona. També neix amb una vocació internacional i buscarà “la representació dels membres consorciats en xarxes europees de cooperació, solidaritat i intercanvi entre municipis”.

Segons informa el diari El Punt els impulsor calculen que necessitaran 900 mil euros per posar en marxa el projecte, 360 mil euros la posaran els municipis -9 del Maresme i 6 del Vallès Oriental- i la resta, 540 mil euros esperen que els financi la direcció general de Turisme de la Generalitat.

Un dels objectius prioritaris, segons la mateixa fons, és crear una xarxa de recorreguts interpretatius de la vinya i el vi que es pugui fer a peu o en cotxe. La ruta hauria de permetre la vertebració del territori entorn els equipaments d’enoturisme com per exemple el Centre d’Acollida Turística de Teià on es troben les restes arqueològiques d’un celler romà. Els turistes de proximitat i especialment els procedents de Barcelona són els potencials clients d’aquesta nova oferta. “Tant de bo una part dels turistes que arriben en creuer al port de Barcelona marxin amb una ampolla del nostre vi sota el braç” ha declarat al diari, l’alcalde de Montornès del Vallès i vicepresident del nou consorci, Daniel Cortés.

Els municipis integrats en aquest nou ens, a més del Consell Regulador, són: Alella, Cabrils, El Masnou, La Roca del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Premià de Mar, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.

Back to top button