superior

Destinacions

Turisme religiós a la Catalunya Central

Seguir les passes que el cavaller Ignasi de Loiola va fer l’any 1522 des de Loiola fins a Manresa. Aquesta és la proposta de la nova ruta turística Camí Ignasià, 650 quilòmetres dividits en 27 etapes que es poden recórrer en uns 30 dies, tot travessant cinc comunitats autònomes.

Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya queden unides pel Camí Ignasià que permet la visita d’indrets com ara el santuari d’Arantzazu, Logronyo, Tudela, Saragossa, Fraga, Lleida i Montserrat, per acabar a la Cova de Sant Ignasi, a Manresa.

Tot i que fins a aquest estiu, el tram català no estarà senyalitzat, a través del web www.caminoignaciano.org  el turista pot planificar el seu viatge, a peu o en bicicleta.Hi trobarà els punts de recollida de credencials, mapes de les diferents etapes, punts de meditació i pregària, allotjaments i altres serveis que pugui necessitar el pelegrí.

La iniciativa està impulsada per la Companyia de Jesús com a alternativa i complement d’una altra proposta de turisme religiós a Catalunya, el Camí de Sant Jaume.

Back to top button