superior

Mercats

Situar el Regne Unit entre les 5 primeres destinacions del món

El primer ministre britànic, David Cameron, s’ha compromès a tenir, abans que finalitzi l’any, una nova estratègia turística que permeti incrementar els ingressos per turisme. Una de les claus de l’estratègia passa per persuadir als britànics a passar les seves vacances en el Regne Unit.

Actualment, només una tercera part de la despesa realitzada pels britànics en les seves vacances es queda a les illes. El Govern vol que aquest percentatge arribi al 50%, el que significaria una reducció del 25% en els ingressos que percebrien les destinacions exteriors receptores de turistes procedents d’aquest important mercat emissor.

El sector turístic és la tercera indústria en importància per a Gran Bretanya. "El turisme representa una oportunitat econòmica enorme. Vull que ens trobem entre les cinc primeres destinacions del món", diu Cameron. El primer ministre s’ha mostrat interessat a atreure més visitants xinesos.

L’aposta del Govern és decidida. Cameron ha revelat que no descarta canviar la diferència horària de Gran Bretanya adequant-la a la continental. Aquesta mesura compta amb el suport de la indústria turística ja que donaria a Gran Bretanya tardes amb més llum i dies més llargs.

Per la seva banda, Sandie Dawe, directora executiva de VisitBritain, va recordar que l’activitat turística contribueix amb més de cent mil milions de lliures a l’economia del país. VisitBritain vol millorar l’atractiu turístic de la seva destinació i millorar el tracte als turistes. “Hem de fer-lo millor per a situar-nos al nivell dels nostres principals competidors, com Canadà, Itàlia i Espanya”, diu Sandie Dawe.

La competitivitat turística del Regne Unit s’ha desplomat en els últims anys i l’Executiu vol recuperar posicions per aconseguir els reptes marcats per Cameron. Els Jocs Olímpics de Londres en 2012 es presenten com una oportunitat per fer el gir cap a una economia més orientada al turisme i que pot tenir repercussions significatives per a Catalunya i Espanya.

Back to top button