superior

Organismes / Política turística

Incentivant el turisme juvenil català

Els titulars del Carnet Jove podran beneficiar-se de la iniciativa “e-CJ, escapades Carnet Jove”, que els permetrà anar als albergs catalans tot un cap de setmana a pensió completa per 42,50 euros, amb descomptes en oferta cultural, activitats esportives i transport.

El programa començarà el cap de setmana del 7 de gener i s’acabarà al del 19 de juny de 2011. El número d’habitacions previstes per a aquesta primera edició és de 641, i hi haurà una capacitat per a 3.375 places. Si la resposta és bona, la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania ja ha anunciat que s’ampliarà l’oferta i les places als caps de setmana de juliol a setembre.

El programa està dirigit als titulars del Carnet Jove –més de 500.000 persones d’entre 14 i 29 anys, equivalent a un de cada tres joves catalans. L’objectiu principal és fomentar el turisme interior i que els albergs es converteixin en punts de trobada entre nois i noies provinents de diferents indrets del territori.

Un cop a l’alberg, els participants a “e-CJ, escapades Carnet Jove” podran conèixer l’entorn turístic, natural i cultural de la població. Les empreses dels voltants dels albergs tenen una bona ocasió per promocionar i crear  productes dirigits al públic juvenil.

Els setze albergs entre els quals podran escollir els participants són: Mare de Déu de Montserrat (Barcelona); Santa Maria del Mar (Coma-ruga); Mn. Antoni Batlle (Deltebre); J.M. Batista i Roca (El Masnou); Cerverí de Girona (Girona); Mare de Déu de les Neus (la Molina); La Valira (La Seu d’Urgell); Sant Anastasi (Lleida); Empúries (L’Escala); Pic de l’Àliga (Núria); Alberg Pere Figuera (Planoles); Canonge Collell (Vic); Alberg del Pallars (Tremp); Salardú (Era Garona); Ruta del Ferro (Sant Joan de les Abadesses); i Residència Esportiva Àster (L’Hospitalet de L’Infant).

Entre els anys 2007 i 2009, més d’un milió d’alberguistes van passar pels albergs catalans, una mitjana de 400.000 alberguistes anuals. D’aquesta xifra, el 66% han anat a les instal•lacions a través de programes socials, com ara el “Vacances en família” o “L’estiu és teu!”.

Back to top button