superior

Apartaments

Només 21.000 apartaments turístics registrats legalment a Catalunya

L’Associació Turística d’Apartaments (ATA) ha denunciat el baix nombre d’habitatges d’ús turístic registrats a Catalunya. Calculen que els apartaments il•legals multipliquen per 20 o 30 els legalitzats.

L’ATA posa l’exemple de la província de Girona amb el 40% dels habitatges registrats d’acord a la normativa autonòmica. Són 8.000 dels 21.000 legalitzats a tot Catalunya. Malgrat aquesta elevada proporció els empresaris del sector de Girona creuen que no representen ni el 5% del total.

El sector demana lluitar contra l’intrusisme i reclamen a la Generalitat i als ajuntaments que millorin la seva coordinació. Volen que unifiquin els criteris de registre entre municipis per evitar que cada ajuntament cobri una taxa diferent als propietaris per fer les altes. També s’ofereixen a col•laborar amb l’administració perquè actuïn contra “empreses pirates” que malmeten la imatge del sector que sí actua amb criteris de professionalitat i qualitat.

La normativa catalana, que és pionera a l’Estat, obliga els propietaris d’habitatges que es destinen a l’ús de turistes (estades curtes i no residencials) que registrin l’activitat al seu ajuntament. Aquest tràmit per donar d’alta d’un apartament turístic és molt senzill i en teoría el cost hauria de ser molt baix, acostant-se a la gratuïtat. Cada ajuntament, però, determina un cost per la gestió de registre.

[HOME]

Back to top button