superior

abajo

Destinacions

Guia i senyalització per al Camí de Sant Jaume (Santiago) a Catalunya

La direcció general de Turisme ha inaugurat la senyalització del Camí de Sant Jaume (Camino de Santiago) al seu pas per Catalunya i ha presentat la primera edició d’una guia turística sobre el Camí, per al tram Montserrat – Alcarràs.

La tasca de senyalització consta de dues fases: la primera, inaugurada oficialment ahir compren el tram que va de Montserrat fins al municipi d’Alcarràs, al límit amb Aragó, i la segona, anunciada per a finals d’any, entre Montserrat i Sant Pere de Rodes a la Costa Brava.

Al llarg del primer tram s’han instal•lat 551 elements de senyalització (pals, mapes plafons i banderoles) i comprèn les comarques del Bages, l’Anoia, la Segarra, l’Urgell, el Pla d’Urgell i el Segrià, 30 termes municipals i 21 nuclis urbans. La ruta Montserrat- Alcarràs té 140 km de longitud que es poden fer en cinc etapes, d’uns 25-30 km de mitjana. Segueix aproximadament la traça de l’antiga via romana de Barcelona a Lleida que transcorre paral•lel a la N-II i autovia A-2. El camí té com a fites a més del monestir de Montserrat, la Seu Vella de Lleida, els centres històrics d’Igualada, Tàrrega i Cervera o les esglésies romàniques de Santa Maria del Camí i Sant Pere el Gros.

“Camí de Sant Jaume de Galícia, de Montserrat a Alcarràs” és el títol de la nova guia turística que també es va presentar ahir i que coincideix amb el recorregut senyalitzat fins a la data per la direcció general de Turisme.

La presentació ha tingut lloc a l’Abadia de Montserrat i han participat el Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler; el conseller d’Innovació Universitats i Empresa, Josep Huguet i del director general de Turisme, Joan Carles Vilalta.

Comarques i municipis pels quals passa el Camí:

BAGES
-Marganell
-Monistrol de Montserrat

ANOIA
-El Bruc
-Castellolí
-Igualada
-Jorba
-Argençola
-Veciana
-Montmaneu

SEGARRA
-Talavera
-Ribera d’Ondara
-Cervera
-Granyanella

URGELL
-Tàrrega
-Vilagrassa
-Anglesola
-Bellpuig

PLA D’URGELL
-Ivars d’Urgell
-Barbens
-Vila-sana
-Mollerussa
-Castellnou de Seana
-El Palau d’Anglesola
-Bell-lloc d’Urgell

SEGRIÀ
-Lleida
-Alcoletge
-Albatàrrec
-Alcarràs
-Torres de Segre
-Soses

Back to top button