superior

Estudis-antics

Es posen de moda els Centres de Recerca i Intel•ligència turística

Si fa uns anys va ser l’elaboració de Plans Estratègics els que lideraven la iniciativa turística de les administracions com el Plan Español del Turismo 2020 o el Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2010, ara sembla que li han pres el relleu els anomenats Centres de Coneixement.

Sembla que les administracions s’han posat d’acord per crear Centres de Recerca Turística. Aquests tindran un gran repte, convertir en valor tangible la seva feina i traslladar a les empreses el coneixement que generin. L’escepticisme de part de l’empresariat davant d’aquest tipus d’iniciatives és important. La poca operativa d’alguns Observatoris del Turisme, les dades poc interessants que proporcionen estan obligant a fer un pas més i crear aquests Centres de Coneixement.

El Consejo de Cámaras de Comercio d’Espanya juntament amb la Secretaria de Estado de Tursimo han anunciat la constitució del primer Centre. Diuen que per a millorar la posició competitiva de les empreses, adaptar al sector a les noves tendències i anticipar-se als canvis en l’oferta i demanda. Antoni Costa, expresident de Paradores, dirigirà el denominat “Centro de Conocimiento, Innovación e Inteligencia Turística” que comptarà amb un comitè d’experts. Segons Javier Gómez-Navarro, president del Consejo de Cámaras “és el projecte més seriós que s’ha fet a Espanya per promoure i desenvolupar la innovació en el sector turístic”

Catalunya també tindrà el seu Centre de Recerca Turística

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, també ha avançat que en 2009 es posarà en marxa l’Institut de Recerca en Turisme de Catalunya (IRTUCA). L’Institut tindrà una doble seu, a Tarragona i Girona, i aportarà un Pla d’Innovació del sector que comptarà amb la participació de la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat Rovira i Virgili (URV). En aquest pla d’innovació turística, segons el conseller, també aportaran el seu coneixement els centres tecnològics de les TIC i Barcelona Media del 22@.

Articles relacionats

Back to top button