superior

Destinacions

El Montsec amplia la seva oferta turística amb un Centre BTT

El Centre de BTT (bicicleta tot terreny) Montsec inaugurat aquesta tardor és una de les grans apostes esportives del territori. Compta amb 490 quilòmetres de circuits senyalitzats repartits en 19 rutes que tenen com a punt de partida i arribada el monestir de les Avellanes i el càmping de la Vall d’Àger.

Aquest recurs és un element dinamitzador turístic perquè amb l’atracció de visitants es beneficia l’oferta del territori com poden ser allotjaments, restaurants i altres serveis turístics. El Centre BTT és un espai de lliure accés pensat per als practicants de la bicicleta tot terreny que no necessiten d’una preparació esportiva especial. I per tant és una opció molt interessant de descoberta de la riquesa paisatgística, natural i cultural de les comarques.

Les 19 rutes (4 molt fàcils, 4 fàcils, 6 difícils i 5 molts difícils) transcorren pels municipis d’Àger, les Avellanes i Santa Linya i Os de Balaguer. El Centre BTT Montsec disposa d’un punt d’acolliment al Càmping de la Vall d’Àger i un altre al monestir de les Avellanes on es poden trobar tots els serveis d’informació i de suport als cicloturistes (lloguer de bicicletes, servei de transport, dutxes, taller mecànic, rentatge de bicicletes, pàrquing per a vehicles, etc.).

El Centre BTT està integrat a la Xarxa de Centres BTT de Catalunya i compta amb l’homologació de la Federació Catalana de Ciclisme. La iniciativa ha estat impulsada pels ajuntaments d’Àger, les Avellanes i Santa Linya i Os de Balaguer, i pel Consell Comarcal de la Noguera.

Un altre element nou a la zona que vol potenciar-se turísticament és l’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM), al municipi de Sant Esteve de la Sarga. L’OAdM és el tercer observatori astronòmic professional de Catalunya i tot i que el seu objectiu és la recerca i la docència astronòmica els promotors li confereixen una vessant turística.

Back to top button