Destinacions

Pla de xoc de les estacions d’esquí per no perdre usuaris

Dotze de les estacions d’esquí de Catalunya i Andorra volen fer front a la crisi amb totes les garanties d’èxit. Per això han definit un pla conjunt de mesures que inclou l’obsequi de forfaits gratuïts a d’altres estacions amb la compra d’abonaments de temporada.

De la seva banda les estacions d’esquí nòrdic han llançat un forfait únic, a un preu de 90 euros, que permet l’accés a les set estacions especialitzades en aquest tipus de disciplina. Es tracta d’una iniciativa que s’havia dut a terme amb èxit a les estacions lleidatanes i que ara s’ha estès a la resta de seus.

L’acord l’han segellat les estacions de la Molina, Masella, Vall de Núria, Guils Fontanera, Espot Esquí, Port Ainé, Port del Comte , PalArinsal, Ordino-Arcalís, Puigmal, Cambre d’Aze, Formiguera i Puigbalador, i demostra que tot i les nevades dels darrers dies, les estacions d’esquí no volen deixar en mans de la climatologia el seu èxit de cara a la present temporada.

A més les estacions han dissenyat, pel seu compte, un seguit de paquets adaptables a diferents possibilitats econòmiques amb l’objectiu que ningú deixi d’esquiar aquest hivern tot i la situació econòmica. En alguns casos s’aposta per moure la demanda en els dies de menor ocupació de les pistes. En aquest sentit, les estacions de Masella i la Molina plantegen un abonament de temporada vàlid per tots els dies excepte dissabte o un només vàlid per diumenge.

L’estratègia de preus pretén incentivar la contractació d’abonaments de temporada amb un encariment puntual dels forfaits diaris entre 1,5 i 2 euros de mitjana.

D’altra banda, el sector ha vist com un revés la supressió de la present edició de Nivalia, com va avançar Comunicatur (El saló Nivalia 2008 anul·lat per Fira de Barcelona), per manca d’expositors. El fet que s’hagi programat una fira de les mateixes característiques a Madrid fa témer que no es tracti d’una decisió conjuntural, i que el madrileny acabi sent el certamen de referència del sector. Per això de cara l’any vinent, l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Muntanya (ACEM) ja treballa amb la idea de replantejar el concepte de la fira, i fins i tot, si convé buscar espais alternatius on organitzar-la. Nivalia era una iniciativa de l’ACEM juntament amb Fira de Barcelona i Octagon Esedos SL.

Back to top button