superior

Destinacions

Noves “Q” turístiques per a Catalunya

332 establiments turístics de Catalunya compten amb la certificació “Q” de qualitat, segons les darreres dades de l’ICTE (Institut per la Qualitat Turística Espanyola). Al conjunt de l’estat són 2.590 els establiments amb aquesta catalogació, un 4% més que l’any passat.

Per comunitats, la primera posició és ara per a Andalusia, que va invertir un milió d’euros el 2008 i segueix amb un elevat ritme de creixement, al voltant d’un 30%, i arriba a les 406 certificacions. A Catalunya, tot i augmentar el total de concessions, el creixement és moderat (l’any passat ja es van superar les 300 “Q”). El tercer lloc és pel País Basc, amb 281, que supera Madrid (272), i la cinquena posició, com l’any passat, és per la Comunitat Valenciana, amb 259.

Les agències de viatges tornen a ser el gruix principal de les empreses certificades a Catalunya. N’hi ha 243, només 15 menys que a Madrid, la comunitat que n’aporta més. Al global de certificacions el pes específic de les agències és també significatiu, si bé no tan aclaparador: frega el 50% del total d’establiments.

Pel que fa a hotels i apartaments, n’hi ha 51 de catalans, només superats pels 98 d’Andalusia i els 57 de la Comunitat Valenciana. L’oferta certificada a Catalunya és ben àmplia i la resta d’acreditacions del país són per platges (17), oficines d’informació turística (5), espais naturals protegits (4), estacions d’esquí (4), empreses de serveis de restauració (4), càmpings (3) i allotjaments rurals (1).

Per obtenir el distintiu “Q”, els establiments han d’acreditar uns nivells determinats de rigor i fiabilitat, després de ser sotmesos a una exhaustiva avaluació de les seves instal•lacions, situació, serveis oferts i formació del seu personal.

Back to top button