superior

Mercats

Les agències de viatges britàniques tranquil•litzen els turistes després del Brexit

ABTA, l’associació d’agències de viatges britàniques, envia un missatge de tranquil•litat a l’opinió pública assegurant que durant almenys dos anys no hi haurà cap canvi en la forma de viatjar dels ciutadans del Regne Unit.

El moviment de turistes entre els països de la Unió Europea i les illes britàniques i viceversa es manté amb total llibertat sense cap restricció. Temes com la cobertura de la targeta sanitària europea, les tarifes d’itinerància telefòniques, les obligacions aèries, fins i tot les compensacions per retards en els vols segueixen sent les mateixes. Fins que no es determini la futura relació no hi haurà cap canvi per als viatges.

Si que admeten que la forta caiguda de la lliura està tenint un impacte immediat en el poder adquisitiu dels britànics quan viatgen a l’estranger i que tindrà repercussió en la restauració. Encara ABTA també explica als seus clients que si viatgen a l’estranger i ja han pagat un paquet de vacances queden protegits de la fluctuació de la moneda. Si que aconsella revisar les condicions de l’organitzador de viatges amb el que s’ha reservat el paquet de vacances

La indústria turística reclama una acció ràpida al seu govern per mitigar l’impacte negatiu d’abandonar Europa. A mesura que la lliura es desploma a nivells de fa 30 anys, ABTA adverteix que pot afectar al preu dels vols en el curt termini. En aquest sentit s’espera que a llarg termini el govern del Regne Unit negociï l’accés a l’espai aeri comú de la UE i mantingui els acords de cels oberts actuals.

ABTA ha preparant una llista detallada de les prioritats polítiques i reguladores que afecten el turisme i que necessita una discussió amb les autoritats del seu país. No en va Europa vol dir dos terços del negoci del sector dels viatges al Regne Unit.

Articles relacionats

Back to top button