superior

Destinacions

Garraf i Barcelona: rutes temàtiques per passar l’estiu

El Consorci de Turisme del Garraf i l’Ajuntament de Barcelona també aposten aquest estiu per tematitzar els seus recursos a través de la creació de nous productes turístics. En el cas del Garraf, es proposa la descoberta del Parc Natural del Garraf i la dels vins i caves del territori. A Barcelona, aquest mes es posa en marxa l’Any Cerdà que inclou una sèrie d’itineraris guiats per la ciutat.

Descobrir el Garraf a través de la natura i dels vins

La descoberta del Parc Natural del Garraf és un recorregut a peu que s’inicia a Jafra i arriba fins a La Fasina. Inclou diverses parades amb explicacions sobre la flora i la fauna i un esmorzar amb productes típics del parc. En el cas del segon itinerari, els turistes fan un tast de vins i una visita a les vinyes Vega de Ribes.

Les dues rutes es fan de la mà d’un guia especialitzat i es podran seguir fins a principis de setembre. La iniciativa compta amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona.

La Barcelona que va somniar Cerdà

Ara fa 150 anys, s’aprovava el Pla de Reforma i Eixample de Barcelona, obra de l’arquitecte barceloní Ildefons Cerdà. El Pla Cerdà va representar un abans i un després per a la ciutat i com a homenatge, l’Ajuntament ha declarat 2009 l’Any Cerdà.

Des d’ara i fins el juny del 2010, Barcelona s’omplirà d’activitats per commemorar la seva transformació urbana i la seva projecció al món. Destaca la programació d’itineraris guiats en català per Barcelona i la seva àrea metropolitana. “Barcelona en Diagonal”, un trèkking urbà de 12 km tot seguint l’eix de la popular avinguda barcelonina; “L’Eixample, la forma de la ciutat”, un passeig per comparar el projecte inicial de Cerdà i la realitat actual; “La ciutat subterrània”, un itinerari que convida a explorar el subsòl de Barcelona… i així fins a 14 propostes per seguir a peu, en bicicleta, autocar o transport públic.

Back to top button