superior

Ferroviari

AVE de tarifa “plana”

A partir de la primavera, els estrangers que viatgin en AVE per Espanya podran fer-Ho amb el denominat “bonus internacional”. La Xarxa de Ciutats AVE i RENFE han creat aquest producte que permetrà els turistes desplaçar-se en alta velocitat a un preu tancat i "molt competitiu".

Des de la Xarxa expliquen que es tracta d’un bitllet similar al "interrail", però en l’àmbit de les ciutats espanyoles enllaçades per l’AVE. El cost del bonus de set dies podria estar al voltant dels 60 euros i la compra haurà de realitzar-se de forma directa, sense la mediació d’operadors turístics.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és potenciar el turisme de ciutat. Els bonuss podran ser de 7, 14 o 21 dies i recullen nombrosos descomptes en hotels, restaurants, comerços i espais culturals de les ciutats de la xarxa.

L’oferta està pensada per al turisme estranger que, segons afirmen des de l’associació, “és un dels pilars que permet sostenir l’activitat turística actual a Espanya". La idea, no obstant, és que en una segona fase també puguin beneficiar-se els turistes espanyols.

La xarxa, de la qual formen part Barcelona, Lleida i Tarragona, té el suport de Turespaña, que s’ha compromès a promocionar internacionalment les ciutats amb alta velocitat.

Balanç AVE Madrid-Barcelona

Pel que fa a serveis que ja estan en marxa, l’AVE Madrid-Barcelona fa balanç dels seus primers tres anys en què ha aconseguit una quota de mercat del 45,7% en els desplaçaments directes entre les dues ciutats. En aquest temps ha transportat a un total de 7,7 milions d’usuaris, segons Renfe.

El 56% dels viatgers es desplacen per motius de treball. Pel que fa a canals de venda, el 42% dels bitllets d’aquest AVE es van comercialitzar a través d’agències de viatge; un 32%, a través de la web de Renfe; i un 18%, en els punts de venda de les estacions de tren.

L’Alta Velocitat entre Madrid i Barcelona es va iniciar amb 17 trens diaris per sentit que s’han anat ampliant fins a les 28 connexions al dia.

Back to top button