superior

Destinacions

Amposta, amb el turisme esportiu

Amposta és l’onzè municipi català certificat com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE), en la modalitat de pol d’excel•lència de Rem en Aigües Tranquil•les.

Les noves instal•lacions del Centre de Tecnificació de Rem i la nova seu del Club Nàutic, inaugurades el 2011, han estat claus en aquesta obtenció, ja que garanteixen les millors condicions per als entrenaments de rem en sec i en aigua; a més, disposen d’un magatzem per acollir les embarcacions, i un gimnàs equipat amb material específic per a l’entrenament de rem.

Amposta acull any rere any equips d’Alemanya, Rússia, Suïssa, Anglaterra, Lituània i Israel que realitzen els seus entrenaments a l’Ebre, i ja l’any 1992 l’equip japonès de rem va preparar la seva participació en els Jocs Olímpics de Barcelona en aquest municipi.

Segons l’Agència Catalana de Turisme, organisme que atorga aquesta certificació, el segell DTE aporta una sèrie d’avantatges, entre elles, “obtenir una eina de diversificació de l’oferta i de desestacionalització del turisme, posicionar-se en relació a la competència, promocionar-se mitjançant un segell de qualitat, i participar en les seves accions promocionals i de comercialització”.

Catalunya ha acabat l’any 2012 amb 11 DTE: Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, La Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Santa Susanna, Sort, Val d’Aran i Amposta. Cambrils i Salou es troben en procés de certificació.

Ara, els municipis que es certifiquin amb el model de Destinació de Turisme Esportiu han de fer-ho acollint-se a una d’aquestes modalitats: ser un referent europeu en un esport concret, ser una destinació multi esports o ser un pol d’excel•lència esportiva.

[HOME]

Back to top button