L’hotel W Barcelona s’inaugurarà el mes d’octubre

L’hotel de la marca W Hotels Worldwide, conegut popularment com a “hotel vela”, obrirà les portes el proper 1 d’octubre, segons ha anunciat la cadena promotora, la nord-americana Starwood Hotels & Resorts. Aquest serà el primer hotel de la marca W a Europa Occidental i s’ha aixecat en terrenys guanyats al mar, al final del passeig marítim de la Barceloneta.

L’edifici obra de l’arquitecte Ricard Bofill, destinat a ser una nova icona de la ciutat, té 26 plantes i oferirà 473 habitacions, entre elles 70 suites, a més d’un gran spa inspirat en el Bliss Spa de Nova York, un restaurant d’autor, un bar de moda al pis més alt i 2.500 m2 de sales per a reunions.

Tot i que alguns grups ciutadans critiquen el seu impacte visual en el front marítim de Barcelona i l’efecte de desviació dels vents que produeix, tant l’Ajuntament com el Port de Barcelona li han donat finalment ple suport. Bofill n’ha destacat la seva condició de “far i punt d’entrada a la ciutat, la seva geometria oberta al mar i el fet que sempre és diferent, perquè canvia segons la llum de cada moment”.

En la zona os s’ubica el W Barcelona, que ha suposat una inversió d’uns 200 milions d’euros, s’hi construeix la nova plaça del Mediterrani, que es pretén convertir en punt de confluència i trobada entre els barcelonins i els turistes que visiten la ciutat.

La marca W del grup Starwood té actualment 29 hotels oberts a tot el món, 22 d’ells als Estats Units, i el seu objectiu és arribar als 60 l’any 2011. Agustí Valls

0 0 0