L’Aeroport de Barcelona té vetada la possibilitat de vols amb 23 països

L’Aeroport de Barcelona té vetada la possibilitat d’operar amb 23 països del món perquè no ho permeten acords bilaterals antics entre Espanya i països repartits entre Europa (1), Amèrica Central (4) i del Sud (2), Àfrica (11), l’Orient mitjà (4) i Oceania (1), segons recull un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona.

La Cambra ha analitzat els 80 convenis bilaterals vigents actualment a Espanya. D’aquests, 42 inclouen Barcelona i 15 donen opció a incloure-la si alguna aerolínia hi està interessada. El document exposa que dels 23 convenis que deixen fora Barcelona, 20 inclouen Madrid –13 com a única possibilitat–, però que aquesta situació legislativa no és el principal fre al creixement de l’Aeroport de Barcelona, sinó més aviat l’herència que Iberia fos durant 40 anys l’únic operador de transport aeri regular del país.

L’estudi afegeix que la normativa actual “no és percebuda com un impediment real per les companyies”, ja que si decideixen obrir una ruta amb Barcelona, el procés és prou llarg com per donar temps a revisar o negociar el conveni bilateral corresponent.

La sotsdirectora general de Transport Aeri del Ministeri de Foment, María Eugenia Llorens, ha reconegut que si un aeroport no està inclòs en els acords bilaterals, no pot obrir ruta amb el país en qüestió, però que estar en el tractat no és garantia de noves rutes, ja que la decisió la prenen les aerolínies.

Amb tot, ha afirmat que el Govern està per la tasca de renegociar els convenis antics per eliminar traves legislatives als diferents aeroports espanyols, tot i que ha matisat que no és un procés “fàcil”.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha destacat l’objectiu de l’aeroport del Prat de convertir-se en aeroport de connexió intercontinental “a mig termini”, per a la qual cosa és “indispensable” que s’inclogui en la creació i revisió dels acords bilaterals entre Espanya i altres països de fora de la Unió Europea per a la consecució de noves rutes. “Només així aconseguirem les connexions que precisa el nostre aeroport”, ha reblat.

María Eugenia Llorens ha assegurat que el Govern està “treballant” en aquest sentit, i a més, ha assenyalat com a prioritats per establir acords bilaterals entre Espanya (incloent Barcelona) i tercers països els casos de Veneçuela, Colòmbia i el Brasil a Llatinoamèrica; Angola, Nigèria i Senegal a Àfrica; Hong Kong, el Japó i Taiwan a Àsia, i gran part d’Orient Mitjà (amb exemples com Jordània i Israel).

Agents de viatges de Los Angeles demanen connexions directes amb Barcelona

Agents de viatges de Los Angeles (Estats Units) han reclamat connexions aèries directes amb Barcelona perquè consideren que existeix una demanda turística important per satisfer. Aquesta és la impressió rebuda per la delegació formada per 14 empreses catalanes que es va traslladar a Los Angeles, Seattle i Vancouver (Canadà) per a acostar a uns 340 agents de viatges l’oferta turística de Catalunya. / Ag. EP

0 0 0