superior

Estudis

L’OMT diu que Espanya ha d’aspirar als 100 milions de turistes

L’Organització Mundial del Turisme (OMT) preveu un creixement del turisme mundial el 2018 d’entre el 4% i el 5%, principalment per l’augment del nombre de turistes xinesos i indis.

En 2017 el nombre de turistes internacionals va registrar un augment del 7% fins a un total de 1.322 milions. Europa i la Mediterrània han crescut un punt per sobre d’aquesta mitjana (8%) mentre que per sota s’ha situat Orient Mitjà (5%) i les Amèriques (3%). En aquest context Espanya ha aconseguit batre el seu rècord amb 82 milions de turistes estrangers i se situa com a segona potència turística mundial superant als Estats Units.

Per a aquest exercici les previsions a nivell mundial de l’OMT segueixen en positiu amb aquest creixement del 5% tot i que és un ritme més sostenible després de vuit anys d’expansió constant. Per a Europa l’augment podria ser una mica inferior a la mitjana, d’un 3,5% o 4%

En el cas d’Espanya, el nou secretari de l’OMT, Zurab Pololikashvili, augura també bons resultats encara que no s’ha aventurat a facilitar un percentatge. Recorda que la destinació ha crescut en els últims anys un 20%, una dada que ningú s’havia imaginat.

Zurab Pololikashvili ha declarat que el proper objectiu que s’ha de marcar Espanya és arribar als 100 milions de turistes. Una afirmació més centrada en la quantitat que en la qualitat i que no obvia aspectes de sostenibilitat, rendibilitat i productivitat.

El nou secretari de l’OMT ha assenyalat que la seguretat és la prioritat i el principal desafiament al qual s’enfronta el turisme aquest any 2018.

Articles relacionats

Back to top button