superior

Destinacions

La Primavera Àrab II ja té conseqüències turístiques

La situació política i social a Egipte i Turquia està provocant un desviament de turistes cap a altres destinacions, entre aquests Espanya. Els turistes estan anul•lant reserves i els operadors ja estan cancel•lant vols i paquets.

La inseguretat que està generant aquesta segona part de Primavera Àrab, especialment a Egipte, ha bloquejat les arribades turístiques a aquest país. Els mercats del Regne Unit i Alemanya han estat els més sensibles, també els turistes d’Estats Units s’han tallat en sec.

Cada any visiten Egipte més de 13 milions de turistes estrangers que ara començaran a triar noves destinacions. Els operadors turístics estan derivant als seus clients, entre les alternatives es troba Espanya. Els conflictes al carrer, les deficiències en els serveis públics i la impossibilitat de realitzar excursions fan molt difícil mantenir la destinació Egipte, al menys durant un temps.

Els ministeris d’exteriors occidentals recomanen evitar el viatge cap a aquestes zones. Els creuers amb escala a les ciutats egípcies d’Alexandria i Port Said tenen com a alternativa escales en ports d’Israel o Xipre. Thomson i First Choice han cancel•lat els vols a Luxor. Els resorts del Mar Roig, en Sharm el Sheikh, a vuit hores del Caire, fins ara s’havien salvat de les inestabilitats de la capital però aquesta vegada sembla que també rebrien els efectes d’un país en procés de cop d’estat.

[HOME]

Back to top button