superior

Empreses

La justícia tomba els projectes de Baqueira i Hard Rock

Els tribunals de justícia han bloquejat les propostes d’ampliació de l’estació d’esquí de Baqueira Beret i l’ordenament urbanístic del complex de Hard Rock, conegut com a BCN World.

En el cas de Baqueira Beret, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el nou telecadira que l’estació volia construir en una zona perifèrica al Parc Nacional d’Aigüestortes. La Generalitat havia aprovat l’any 2017 la modificació del pla especial urbanístic però ara el tribunal l’ha declarat nul.

L’estació hivernal líder de l’Estat volia ampliar les seves instal·lacions des de la Val d’Aran fins a la comarca del Pallars Sobirà.

Pel que fa al complex de Hard Rock a de Vila-seca i Salou, que acumula una quantitat d’entrebancs i endarreriments que qüestionen la seriositat del projecte, la Generalitat ha tornat a ajornar la compra dels terrenys per part de l’INCASÒL un cop exhaurit l’enèsim termini fixat per a l’operació.

El Govern ha hagut de sortir d’urgència a comunicar que efectuarà la compravenda dels terrenys per un import de 120 milions d’euros, un cop modificat el planejament urbanístic que va declarar nul el TSJC, per sentència ferma.

Així que es torna a fer un nou calendari. Plantegen aprovar definitivament el nou Pla director urbanístic (PDU) durant el 2021 ajustant-lo els aspectes qüestionats pel tribunal. Dos mesos després l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) efectuarà la compra dels terrenys a La Caixa per a la posterior venda a Hard Rock, això situa el calendari en 2022.

Articles relacionats

Back to top button