superior

Aeri

La Generalitat podria arribar al 20% d’Spanair

La Generalitat de Catalunya pot arribar a fins al 20% d’Spanair si l’aerolínia no aconsegueix captar nous inversors per a la seva ampliació de capital de 50 milions, que preveu completar al juny, van confirmar fonts de la companyia.

Aquest percentatge correspon al compromís del Govern autonòmic d’acudir a l’ampliació de capital amb 10 milions a través de la societat pública d’inversió industrial Avança, i d’assumir de forma “temporal” per part de l’Institut Català de Finances (ICF) els 20 milions que han de correspondre a nous accionistes, si l’aerolínia no aconsegueix el seu objectiu.

Fonts d’Spanair van assenyalar a l’agència Europa Press que ha rebut l’interès “d’inversors importants”, i que l’opció de recórrer a l’ICF és una garantia, però que està treballant per captar inversors privats, tasques que ha reactivat després de les vacances de Setmana Santa.

Dels 50 milions d’ampliació de capital, per arribar a un total de 150 milions, 30 ja estan compromesos: els 10 d’Avança, altres deu de Fira de Barcelona, i deu més del Parc Logístic de la Zona Franca –societat formada pel consorci de la Zona Franca i Abertis–.

Entre la resta d’accionistes, la Generalitat també té participació indirecta, ja que participa en Iniciatives Empresarials Aeronàutiques (IEASA) a través de la societat de capital risc públic-privada Catalana d’Iniciatives. IEASA té el 80% de l’aerolínia, mentre que la resta segueix en mans de la companyia escandinava SAS./Ag EP

Back to top button