superior

ReportatgesEstudis

Els ‘influencers’ prenen el poder prescriptor en turisme

Les empreses i destinacions han adaptat les seves estratègies de màrqueting a la nova era del els ‘influencers’, persones que compten amb una imatge sòlida i visibilitat que li atorguen un gran poder de prescripció. Com actuen?

El principal valor de l’influencer és que es tracta d’una persona real que compta amb seguidors a les xarxes socials que donen crèdit i valoren allò que prescriu. Les marques, empreses i destinacions turístiques busquen el seu suport com a fórmula publicitària i de venda. Les xarxes socials confereixen un poder nou a instruments nous que donen visibilitat online digna de les millors campanyes de màrqueting tradicional. En general impacten més sobre un púbic jove que no consumeix els formats típics de televisió, ràdio i premsa.

Alguns hotels ja han fet el salt a aquest terreny per donar visibilitat al seu establiment. L’opinió d’altres usuaris s’ha convertit en un factor clau a l’hora de decidir un hotel. “Quan treballes amb ‘influencers’ l’audiència percep que ho fas amb persones reals” i els clients valoren les seves opinions. No és estrany llavors veure a moltes d’aquestes persones gaudint i comentant els serveis d’un allotjament. Quan expliquen la seva experiència estan fent una de les millors promocions del negoci.

Les destinacions turístiques també s’han rendit a aquests ‘influencers’. Existeixen un gran nombre especialitzats en viatges i turisme. Les seves experiències turístiques creen tendència. Vídeos i fotos de destinacions que sumes milions de visualitzacions i interaccions. Una promoció viral que difícilment es pot aconseguir amb una campanya tradicional.

Youtube i Instagram són els canals més atractius per al sector turístic, però també a Facebook i Twitter hi ha perfils de prescriptors molt potents. La figura de l’influencer s’ha professionalitzat tant que en molts casos compten amb representant que gestiona els seus contractes de la mateixa manera que ho tenen altres figures públiques, estrelles de cinema o esportistes que històricament s’han dedicat a associar-se als valors d’una marca o producte en el camp de la publicitat.

Articles relacionats

Back to top button