superior

AllotjamentEstudis

Els clients dels allotjaments rurals són autòctons

Els viatgers que escullen Catalunya per fer una escapada rural són principalment catalans. Tot i així, s’observa que als allotjaments rurals catalans hi arriba un major nombre de turistes internacionals en comparació amb la mitjana espanyola (11,6% davant del 6,8%), segons les dades de l’Observatori del Turisme Rural sobre el sector a Catalunya.

Les dades de l’estudi diuen que el 87,4% dels clients nacionals acostumen a practicar aquest tipus de turisme entre un i tres cops l’any i el 85,6% d’ells prefereixen els caps de setmana per fer-ho. També indica que un 42,2% dels turistes fan les reserves amb més d’un mes d’antelació i un 65,9% afirma que fa la recerca d’allotjament per mitjà de portals especialitzats.

Aquestes dades, que ha facilitat Escapadarural.com, asseguren que la mitjana d’edat del viatger és de 42 anys i el 45,5% viatja en família. Pel que fa a la despesa per persona i dia, la majoria dels clients del turisme rural català assigna una mitjana d’entre 20 i 29 euros diaris a l’allotjament.

Seguint amb l’estudi, el 36,5% dels empresaris catalans dedicats al turisme rural no compatibilitza la seva dedicació a l’allotjament amb una altra activitat laboral, i això representa que els propietaris catalans superen en 5 punts la dedicació exclusiva al seu negoci de turisme rural respecte de la mitjana espanyola.

En polítiques de preus, els allotjaments rurals catalans no han abaixat tant el preu com els de la resta de l’Estat (el 23,3% front al 30%). Fins i tot un 14,1% dels propietaris d’establiments de turisme rural diuen que han apujat preus el darrer any, 4 punts més que la mitjana estatal.

Les principals preocupacions dels propietaris són l’estacionalitat (57,4%), l’excés d’oferta (52,5%), la manca de promoció per atreure clients estrangers (49,7%) i la il·legalitat (49,5%).

Articles relacionats

Back to top button