superior

Organismes / Política turística

Catalunya lidera la “remuntada” turística

Catalunya torna a encapçalar el rànquing de comunitats turístiques més visitades en un moment marcat per la tendència a la recuperació d’aquest sector a Espanya. Aquesta evolució positiva, però, sembla que no serà suficient per evitar que la Xina tregui a Espanya del tercer lloc com a destinació turística mundial.

Segon les dades de l’Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (FRONTUR), anunciades pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, l’arribada de turistes estrangers a Espanya ha augmentat aquest juliol en un 4,5%, fregant els 7 milions. Aquesta xifra suposa l’increment més important des del mes de maig de 2008.

Durant aquest mes, un de cada quatre turistes que van visitar Espanya, van triar Catalunya. En total, van ser 1,85 milions de turistes, el 26,6% del total, i un 12,4% més que en el mateix mes de l’any passat. En el període gener-juliol, Catalunya ha rebut prop de 7,7 milions de turistes, un augment del 2,3%.

Per comunitats, després de Catalunya s’han situat Balears, amb 5,16 milions de turistes (-2,4%); Andalusia, amb 4,28 milions (+1,6%); i Comunitat Valenciana, amb 2,88 milions (-1,8%). Canàries creix un 3,2% i la Comunitat de Madrid acumula en aquests primers mesos una caiguda del 6,7%.

Pel que fa a la despesa, tot i que encara no es disposa de les dades de juliol, el juny es va incrementar un 2,4%, i en els sis primers mesos, un 0,1%.

Mercats emissors

El mes de juliol, els turistes del Regne Unit van liderar les entrades, amb el 23,5% del total, i van augmentar un 1%, amb 1,64 milions de visitants, tot i que en els set primers mesos de l’any, encara arrosseguen una caiguda del 9,3%. 

Els alemanys van créixer un 1,9%, amb més d’un milió de visitants i destaca el bon comportament de nòrdics (+6,2%) i d’italians (+5,2%). A França, la vaga de controladors ha afectat les entrades aèries, tot i que en el que portem d’any el nombre de turistes francesos s’ha incrementat en un 1,5%.

La Xina avança Espanya

Aquesta evolució positiva no evita, però, que en el període acumulat gener-juliol, s’hagi produït un lleuger descens del 0,4%, amb uns 30 milions de turistes estrangers.

Segons les estimacions del World Travel Tourism Council (WTTC), la Xina superarà aquest any a Espanya pel que fa a arribades de turistes internacionals amb 54,6 milions d’arribades davant els 52,7 previstos per a la destinació espanyola.

Si s’acompleixen aquestes estimacions, Espanya perdria la tercera posició en què es va col•locar l’any 2008 i se situaria per darrera de la Xina, els Estats Units i França, que continuaria en primer lloc, amb 70,9 milions de visites internacionals. Segons el WTTC, Espanya mantindria aquesta posició, almenys fins el 2020, any en què la Xina lideraria amb 1.034,6 milions d’arribades turístiques. / Ag. EP

Back to top button